Поділитись:

Дачні клопоти: що лучани садять на своїх городах (фото, відео)

Вівторок, 25 квітня 2023, 19:25
Дачні клопоти: що лучани садять на своїх городах (фото,  відео)

Надворі – пора садити городи. Щоранку на зупинці поблизу Луцької автостанції №1 збираються пенсіонери із сумками, відрами та рюкзаками, які прямують на заміські городи.

Про це пише Суспільне.

Шлях на дачі

Охочих дістатися автобусом у Гаразджу – чимало. Люди вишикуються в чергу на автобус.

Черга на автобус до дачного масивуЧерга на автобус до дачного масиву
 

Часто автобус їде за місто переповненим, каже дачниця Людмила Приємська: «Не влазили вчора всі. Напихають як оселедців».

Пасажирка автобуса Софія Вовк розповіла, що на дачу їздить, щоб оздоровитися і відпочити. «Що маємо тут в місті робити? Там хоч поїдемо, то свіже повітря, відпочинемо, щось посадимо. Звичайно це не вигідно, бо дорога дуже дорога», – говорить жінка.

Дачники, які їдуть у ГаразджуДачники, які їдуть у Гаразджу
 

Як розповів водій маршрутки Олександр, переповнений автобус був лише тоді, коли до дачників додалися пасажири, які їхали на міське кладовище. Вартість дороги до Гаразджі – 20 гривень. «20 кілометрів – 20 гривень. Це не дорого», – додає керманич.

Водій маршрутки Луцьк-ГаразджаВодій маршрутки Луцьк-Гаразджа
 

Дорога з Луцька до дачного масиву займає менше години.

Дачні клопоти

Від автобуса до своїх ділянок та городів дачники йдуть пішки. Більшість з них – пенсіонери.

Дачники йдуть до своїх ділянокДачники йдуть до своїх ділянок
 

Анатолій Вовк каже: коли приїздить на дачу, одразу йде дивитися як підступила вода з місцевого ставка до його ділянки. Додає: з ділянки тепер видно як нерестяться карасі, але набридають бобри, які нищать дерева.

Анатолій Вовк показує, як близько вода підібралася до його ділянкиАнатолій Вовк показує, як близько вода підібралася до його ділянки
 

На дачному масиві – чимало тварин, – каже дружина Анатолія – Софія Борисівна. Подружжя на ґанку завжди чекає кіт Васька.

Кіт Васька (біля ніг чоловіка)Кіт Васька (біля ніг чоловіка)
 

Хоч насіння здорожчало і роботи біля овочів багато, але як показали цьогорічні високі ціни на городину, то працювала біля неї недаремно, каже пенсіонерка.

Теплиця на дачі подружжяТеплиця на дачі подружжя
 

«Цибулю на зиму посадила. Гарна вже, велика, можна рвати. Суниця в мене є, посапала вже і часничок зимовий. Ще в мене ківі з насіння вирощене. Огородила від кота, бо він його дуже їсть. Йому біля нього аж не знаю, що робиться», – розповідає Софія Вовк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів