Поділитись:

Волинські нафтотрейдери з березня сплачуватимуть акцизний податок

Понеділок, 25 січня 2016, 12:09
Волинські нафтотрейдери з березня сплачуватимуть акцизний податок

Реалізатори пального з 1 березня 2016 року сплачуватимуть акцизний податок.

Ставка оподаткування пального становитиме 0,042 євро за кожен літр відпущеного пального. Про це поінформувала начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна за інформацією ДФС Волині.

Але податок розраховується і сплачується в гривні за офіційним курсом Нацбанку, зазначає Нікотіна.

"З дати реалізації обсягів пального у платника податків, який продає пальне, виникає податкове зобов'язання з акцизного податку. Особливо наголошуємо, що реалізацією пального не вважаються операції з передачі, відпуску, відвантаження пального на митній території України на підставі договорів зберігання. Тому ці операції не оподатковуються акцизним податком", – розповіла керівник підрозділу комунікацій.

"Реалізація пального – це будь-які операції з передачі, відпуску, відвантаження пального на підставі договорів купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських операцій і цивільно-правових договорів, або за рішенням суду. Сюди ж належать передача пального, відпуск і відвантаження пального на підставі договорів про виробництво із сировини замовника", – йдеться у повідомленні. З усіх цих операцій знімають акцизний податок.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24.12.2015р. №909-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році". Цей закон вніс ряд суттєвих змін в нарахування та сплату акцизного податку.

Надрукувати
мітки:
коментарів