Поділитись:

Два рітейлери з Луцька – у топ-10 продовольчих мереж України (інфографіка)

Вівторок, 25 квітня 2023, 14:12
Два рітейлери з Луцька – у топ-10 продовольчих мереж України (інфографіка)

Асоціація рітейлерів України склала свій топ-10 продовольчих мереж за кількістю працюючих магазинів станом на кінець березня 2023 року порівняно з березнем 2022-го. До десятки найкращих потрапили і два рітейлери з Луцька.

Про це інформує портал RAU.

Як свідчать дані щомісячного дослідження, що проводиться серед членів Асоціації рітейлерів України, через 12 місяців повномасштабної війни вітчизняні FMCG-оператори відновили роботу 96% своїх мереж. Ця частина критичної інфраструктури та найчисельніша галузь рітейлу за кількістю гравців та торгових точок не тільки вистояла, але й продовжує активно розвиватися. Базуючись на статистиці, наданій гравцями ринку, RAU склала свій топ-10 продовольчих мереж за кількістю працюючих магазинів станом на кінець березня 2023 року порівняно з березнем 2022-го. Зокрема, порівнявши кількість торгових точок до 24 лютого 2022 року та теперішнім часом, що дозволяє оцінити загальну динаміку й окремі тенденції розвитку продовольчого роздробу України та визначити кращих по динаміці розширення. 

Вже багато років поспіль перша трійка продовольчого рітейлу залишається незмінною, і до неї входить компанія VolWest Retail з Луцька, що об’єднує мережі «Наш Край» та Spar. Компанія займає третю сходинку за кількістю магазинів. Вона не уникла втрат. і тепер налічує всього 258 магазинів проти 267, які працювали до війни. Відносно невеликий процент відновлення роботи торгових точок (+5,7%) продиктований, перш за все, географією переважного розташування їх в центральних та західних регіонах країни. 

На сьомому місці за кількістю магазинів та на другому місці серед найспритніших – луцький рітейлер «Сім23», який має вже 173 магазини в західних регіонах країни і майже щомісяця відкриває нові. Це на 41 точку більше, ніж було до війни і майже на 52% більше за показники березня минулого року. Ювілейний 150-й магазин мережі маркетів «Сім23», яка працює в форматі convenience store, відкрився восени минулого року в Луцьку – місті, з якого рітейлер починав свій розвиток. 

Два рітейлери з Луцька – у топ-10 продовольчих мереж України (інфографіка) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів