Поділитись:

У чадському національному парку помітили левицю, яку вважали «вимерлою»

Вівторок, 25 квітня 2023, 03:25
У чадському національному парку помітили левицю, яку вважали «вимерлою»

У чадському національному парку Сена-Ура, де левів не бачили з 2004 року і до цього часу вважали вимерлими, помітили представницю роду.

Про це повідомляє BBC, – передає УНН. 

Фотографію левиці опублікувала команда природоохоронців Чаду та нью-йоркського Товариства охорони дикої природи (WCS).

«На фото зображена чудова, дуже здорова доросла левиця, віком близько п'яти років», – розповів виконавчий директор Програми великих кішок WCS Люк Хантер.

Додав. впевнений, що вона не одна.

Знімок був зроблений віддаленою камерою на заповідній території ще в лютому, а опублікували його тільки у минулий четвер.

«Це дуже обнадійливо, тому що самки є основою будь-якої популяції левів, і вони не є великими мандрівниками: вони живуть там, де є здобич і де безпечно виховувати своїх дитинчат», – сказав Хантер.

Він додав, що її присутність є ранньою ознакою відновлення популяції левів.

У 2014 році Червоний список тварин, що перебувають під загрозою зникнення, дійшов висновку, що леви в Сена-Ура вимерли. Але виявилося, що це не так.

Доктор Хантер каже, що в дикій природі залишилося близько 22 000 – 24 000 левів, переважна більшість з яких належать до південного підвиду, що мешкають на сході та півдні Африки. У західній і центральній Африці налічується менш як 1 000 північних левів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів