Поділитись:

На Волині планують відкликати депутатів «Слуги Народу»

Понеділок, 24 квітня 2023, 19:26

Народний депутат України Валерій Стернійчук  повідомив, що планують відкликати з партії «Слуга Народу» деяких депутатів місцевих рад на Волині. Зокрема, мова йде про тих, хто не дотримується партійної дисципліни в час війни.

Про це він розповів Insider Media.

Наразі юристи аналізують дії депутатів цієї партії у Волинській обласній, Луцькій міській та інших місцевих радах.

Валерію Олександровичу, чи сформовані вже попередні списки депутатів на виключення?

– Наразі моніторинг та аналіз незавершені. Ці процеси тривають. Ми прискіпливо вивчаємо діяльність кожного депутата кожної ради. Багато з них стали волонтерами або захищають Україну зі зброєю в руках, але надходять повідомлення про те, що не всі обранці дотримувалися партійної дисципліни в час війни, коли вся наша держава згуртувалася і стала єдиним ціли у боротьбі з ворогом.

Наприклад, наша команда вивчає та аналізує хто з депутатів скільки разів виїжджав за кордон і з якою метою. До нас звертаються жителі громади з певною інформацією, ми її перевіряємо та зробимо відповідні висновки.

Загалом на Волині 139 депутатів від «Слуги Народу» в місцевих радах.

– А коли ж буде відомо про остаточний список на виключення?

– Мусимо чекати завершення аналітики. Можу лише додати, що депутати, яких помітять у порушенні партійної дисципліни, соромлять не тільки партію перед нашою громадою, а й нашого Президента, який сьогодні є одним з лідерів цивілізованого світу, що об'єднався для підтримки України у війні з росією. Тобто бути обранцем від «Слуги Народу» це подвійна відповідальність.

Чи є підтримка у цього рішення в Центральному апараті партії?

– Аналіз роботи депутатів під час війни був ініціативою Центрального апарату ще рік тому. Наразі це питання актуалізувала наша обласна парторганізація.

Ми пропрацювали з юристами це питання. Але оскільки цю процедуру ми проходимо вперше, хотілося б, щоб вона була максимально прозорою, зрозумілою для всіх учасників: чому до того чи іншого депутата місцевої ради це застосовується. Необхідно проаналізувати не тільки їхні дії під час війни, а й всі відвідування пленарних засідань сесій, постійних комісій.

Крім того ми обов'язково моніторимо ситуацію щодо того, чи працює місцевий депутат узагалі, тому що якщо він не відвідує засідань без поважної причини, то він не повинен представляти інтереси виборців, оскільки просто не виконує своїх обов'язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів