Поділитись:

Айфон 14 чи чекати на iPhone 15, якщо потрібен новий смартфон*

Понеділок, 24 квітня 2023, 13:39
Айфон 14 чи чекати на iPhone 15, якщо потрібен новий смартфон*

Купівля нового смартфона для багатьох стала звичною справою. Зважаючи на стрімке покращення технічних характеристик та збільшення обсягів оперативної пам’яті, девайси, придбані декілька років тому, вже можна прирівняти до категорії “ретро”.

Звісно, якщо використовуєте смартфон лише для дзвінків, можна не перейматися гонитвою за додатковими терабайтами та ядрами процесорів. Втім багато покупців завантажують свої гаджети на повну й використовують їх для роботи з вимогливими додатками.

Що ж купити, якщо шукаєте сучасний та функціональний смартфон: Айфон 14, чекати на вихід iPhone 15 у вересні 2023 року? А може спинити свій вибір на Андроїд-пристроях, адже конкуренти не дрімають. Вони запропонують цілком достойну альтернативу “яблучним” девайсам.

iPhone 14: причини купувати або не купувати

Наразі це найактуальніший Айфон на ринку. Розглянемо особливості доступної за ціною базової версії Айфон 14:

  1. Підтримка eSIM та двох слотів під фізичну сімку – можливість встановити на один телефон до п’яти номерів;
  2. Продуктивний чипсет A15 Bionic – на сьогодні посідає п’яту сходинку у загальному рейтингу процесорів для смартфонів;
  3. Маємо 6 Гб ОЗП, 5-ядерний графічний прискорювач й нейропроцесор. Так, це чудовий вибір для геймерів та вимогливих користувачів;
  4. Система з двох основних ширококутних об’єктивів по 12 Мп кожен, плюс фронталка для ваших неперевершених селфі. Відео у форматі 4K UHD, маса ефектів для світлин студійного рівня;
  5. Акцент на автономності та енергоощадності – серфінг в мережі, ігри та відео впродовж цілої доби вам забезпечено. Є технології швидкого бездротового зарядження.

З огляду на характеристики Айфон 14 – це те, що треба. У чому ж мінуси? Річ у тому, що коштує даний девайс недешево. Але якщо порівняємо з попередніми поколіннями – iPhone 13 і навіть 12 – покращення основних показників мінімальні. А ось різниця в ціні сягає восьми – десяти тисяч гривень. Без коментарів. Кожен у змозі зробити правильний вибір.

Чутки про Айфон 15: що ми знаємо про нього

До офіційної презентації у вересні 2023 у мережу потрапило багато інсайдерської інформації про новинку. Базовий Айфон 15 отримає такі характеристики:

  1. Працюватиме на базі процесора Apple A16 Bionic. На разі ним укомплектовано iPhone 14 Pro Max. До речі це чипсет займає перше місце у загальному рейтингу;
  2. Матиме такий самий OLED дисплей на 6.1 дюйми як і 14 модель;
  3. Доступними будуть модифікації з внутрішнім сховищем 128/256/512 Гб;
  4. Будуть деякі зміни в дизайні та функціоналі. З коробки працюватиме на iOS 17.

Відома й ціна – від 799 у.о., тобто дешевше, ніж зараз коштує Айфон 14. Відповідно, можемо сподіватися, що й 14-та модель також подешевшає.

Айфон 14 чи чекати на iPhone 15, якщо потрібен новий смартфон*

Як щодо конкурентів на Андроїді?

Основний конкурент Apple – південнокорейський Samsung пропонує покупцям багато достойних аналогів, деякі з яких коштують дешевше:

  • флагманська серія Galaxy S23 2023 року;
  • флагмани 2022 – Samsung Galaxy S22;
  • середньоцінові Galaxy A34/54, M33, “народні флагмани” S21/22 FE тощо.

Але для багатьох користувачів вибір між iOS та Android має принципове значення, адже кожна ОС має власні недоліки та переваги. Остаточне рішення завжди залишається за клієнтом.

Надрукувати
мітки:
коментарів