Поділитись:

Купляв товар сам та просив придбати його інших: у Луцьку орудував фальшивомонетник

Неділя, 23 квітня 2023, 17:11
Купляв товар сам та просив придбати його інших: у Луцьку орудував фальшивомонетник

Фото ілюстративне

У Луцьку раніше судимий уродженець Дніпра купляв товари на фальшиві гроші та отримував з них решту неопідробленими. Чоловік збагатився такими махінаціями на 2500 гривень

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Раніше судимий чоловік придбав у місті Дніпро подроблені чотири тисячі гривень, номіналом по 1000 кожна. І в березні 2023 року привіз їх у Луцьк. В місті чоловік за підроблені кошти скуповувався у квіткових і продуктових магазинах та на Варшавському ринку.

У суботу, 4 березня, близько об 11:30 у квітковому магазині чоловік придбав білих троянд на суму 200 гривень та здійснив збут продавцю підроблену банкноту номіналом 1000 гривень. Після чого отримав решту за придбаний товар у сумі 800 гривень, та покинув магазин.

В цей же день близько о 14:10 на Варшавському ринку попросив жінку купити два вінки, вартістю по 200 грн. Дав жінці 1000 гривень. Жінка взяла кошти, заплатила за товар продавцю та віддала шахраю решту у сумі 600 гривень.

Крім цього о 17:30 знову у квітковому магазині заплатив за вазон квітів «Антуріум», на суму 700 гривень. Дав  продавцю ще одну підроблену купюру 1000 гривень. Після чого отримав решту за придбаний товар у сумі 300 гривень, та покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

У неділю, 5 березня, близько о 12:00 шахрай  у магазині «Кошик купив харчові продукти та лікеро-горілчані напої, на суму 319 гривень за ще одну підроблену банкноту номіналом 1000 гривень. Після чого отримав решту за придбаний товар у сумі 681 грн, та покинув магазин.

Згідно з висновками експерта  від 10.03.2023, чотири банкноти номіналом 1000 гривень не відповідають за способом друку та спеціальними елементами захисту встановленому зразку аналогічної банкноти Національного банку України, номіналом «1000 гривень», що перебуває в офіційному обігу на території України, бо виготовлені не відповідно до вимог, які пред`являються до даного виду об`єктів. Вказані чотири банкноти номіналом «1000 гривень» виготовлено з використанням кольорового знакодруківного пристрою зі струменевим способом друку.

Чоловік у суді вину визнав повністю,  щиро розкаявся та відшкодував завдані збитки.

Суд призначив чоловіку 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначити чоловіку остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років без конфіскації майна.
На підставі ст. 75 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 (три) роки не вчинить нового кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів