Поділитись:

Військове керівництво РФ хоче перейти до оборони, але не може переконати путіна, – аналітики

Неділя, 23 квітня 2023, 09:50
Військове керівництво РФ хоче перейти до оборони, але не може переконати путіна, – аналітики

фото ілюстративне

Російське військове командування, ймовірно, намагається переконати володимира путіна відмовитися від наступальних операцій та перейти до оборонних, але не наважується прямо донести цю думку до президента РФ.

Про це йдеться у звіті ISW, – пише Українська правда.

Деякі російські ультранаціоналісти розповіли, що Міністерство оборони РФ повідомило їм про зусилля, спрямовані на набір 400 тис. контрактників, щоб забезпечити достатню кількість військовослужбовців для захисту та ефективного заморожування існуючих фронтів в Україні, йдеться у звіті інституту.

В ISW відзначили, що російське військове командування перекидає призовників для утримання російських позицій у Криму та, можливо, планує підготувати нові ресурси для утримання росією позиції, коли майбутній український контрнаступ досягне кульмінації.

«Міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник Генерального штабу генерал армії Валерій Герасимов, ймовірно, усвідомлюють загрозу українського контрнаступу, але продовжують відправляти контрактників для посилення безглуздих наступальних операцій за наполяганням путіна», – вважають аналітики.

В ISW зазначили, що путін віддає перевагу лояльності, а не компетентності, що, ймовірно, заважає Шойгу і Герасимову зосередитися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони замість того, щоб витрачати елітні підрозділи на виснажливі бої за незначні здобутки.

«Те, що путін продовжує наполягати на проведенні наступальних операцій на сході України, свідчить про те, що група, яка хоче заморозити війну вздовж нинішньої лінії фронту, не змогла переконати його», – додали аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
30 березня 2024
22 березня 2024
08:00
17 березня 2024