Поділитись:

Не торкатися – токсичні: у луцькому музеї експонують уламки ракет, якими обстріляли місто (відео)

П'ятниця, 21 квітня 2023, 20:17

У Волинському музеї українського війська та військової техніки діє експозиція уламків ворожих ракет, якими восени 2022 року обстріляли Луцьк.

Про це розповів директор музею Олег Ткачук, – повідомляє Суспільне

На виставці у музеї в Луцьку представлені шість ракет Х-101, якими ворог намагався поцілити по об'єктах критичної інфраструктури.

 

Зі слів Олега Ткачука, уламки сортували й досліджували правоохоронці.

Керівник Волинського музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук><span class=Керівник Волинського музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук
 

«Передано нам на експозицію відповідними силовими структурами. Для того, щоб ми і показали, і зберегли ці речі для суду над цими варварами, які це зробили», – зазначив директор.

Оскільки на шматках заліза є токсичні залишки ракетного палива, то торкатися їх заборонено. Про це попереджає інформаційна табличка біля експозиції.

 

Олег Ткачук сказав: спершу у закладі вагалися, чи експонувати вороже залізяччя, адже розглядати особливо немає що.

«Ми вирішили зробити таку інсталяцію під назвою «Дружба народів», щоб волиняни прийшли і побачили, що на сьогодні є російська федерація. Як можна витрачати мільйони коштів, а це близько 100 мільйонів доларів, на те, щоб українцям зробити гірше», – зазначив очільник музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів