Поділитись:

SpaceX успішно запустила корабель Starship у його перший орбітальний політ (відео)

П'ятниця, 21 квітня 2023, 03:59
SpaceX успішно запустила корабель Starship у його перший орбітальний політ (відео)

Приватна космічна компанія SpaceX досягла історичної віхи: її ракета Starship успішно стартувала на орбіту. 

Про це пише 24 канал.

Довгоочікуваний запуск відбувся з техаської бази SpaceX Starbase 20 квітня після того, як компанія нарешті отримала дозвіл від Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Космічний корабель Starship разом з ракетою-носієм Super Heavy відірвався від стартового майданчика та відправився у космос.

Коли ракета Starship злетіла вище в атмосферу, телеметричні дані, передані до FAA через інструмент Space Data Integrator, надавали інформацію в реальному часі про місцезнаходження, висоту, швидкість і траєкторію польоту ракети, забезпечуючи безперебійне управління повітряним простором під час запуску.

Чому це справді важливий історичний момент

Успішний запуск ракети Starship знаменує собою велике досягнення в амбітних планах SpaceX зі створення повністю багаторазових космічних кораблів, здатних доставляти екіпаж і вантажі на навколоземну орбіту, Місяць, Марс і далі. Ракета Starship є ключовим компонентом бачення SpaceX щодо міжпланетних досліджень і поселення людей на інших планетах.

Досягнення SpaceX у запуску ракети Starship на орбіту підкреслює прагнення компанії розширювати межі космічних технологій і розширювати присутність людства в космосі. Оскільки космічна галузь продовжує розвиватися і розширюватися, новаторські зусилля SpaceX формують майбутнє космічних досліджень і надихають покоління космічних ентузіастів мріяти про велике і тягнутися до зірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів