Поділитись:

У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото)

Середа, 19 квітня 2023, 20:22
У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото)

У Луцьку у фоє Палацу культури презентували виставку про воєнні злочини РФ в Україні.

Про це 19 квітня повідомили на сайті Луцької міської ради.

«Кожен воєнний злочин потребує розслідування і покарання для його організаторів – лейтмотив виставки, яку відкрили сьогодні у фоє Палацу культури міста Луцька. Автором виставки «Не тільки Катинь… Фотографії Кшиштофа Хейке» є знаним у Польщі митцем, оператором, мандрівником, роботи якого експонуються по усьому світу», – йдеться у повідомленні.

У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) 

Під патронатом Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку і департаменту культури міської ради фотограф представив кількадесят своїх робіт, на яких зображені цвинтарі в Катині, Харкові, Мєдному, монастир в Осташкові. А також ексгумаційні роботи, проведені в Биківні під Києвом, де були виявленні нові поховання польських жертв НКВС.

У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) 

Зачепив автор і тему сучасної війни в Україні. Мова про звірства росіян у Бучі, Ірпені, Харкові. Завдяки фотографіям і відеофіксації, про ці злочини тепер знає цілий світ. Професійні світлини Кшиштофа Хейке показують, що на Землі, на жаль, залишаються нові шрами, нанесені тією ж кривавою рукою. Рукою росії.

У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) 

«Дуже символічно, що показ запрацював саме зараз, коли українці не лише святкують Великдень, а й поминають померлих. Бо увесь світ шокований тими подіями, які відбуваються в Україні, адже багато жертв як серед військових, так і серед мирного населення. Пройшли десятиліття, а загроза та сама – росія. Ординська країна, що не здатна будувати, а лише руйнувати і сіяти смерть. Однак, якщо європейські народи і надалі стоятимуть пліч-о-пліч, війна закінчиться перемогою світлих сил», – зауважив секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.

У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) 

«Тож хочеться вірити, що виставка про зло, яке ще не покаране, остання така. Що людство знайде в собі сили більше не опускатися до рівня дикунства і варварства. Маємо бути разом, маємо сказати тверде “ні” будь-яким проявам військової агресії і бажанням поцупити чуже», – сказав заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) У Луцьку відкрили фотовиставку про воєнні злочини РФ (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів