Поділитись:

Коли в Україні здешевшають овочі: прогнози експертів

Середа, 19 квітня 2023, 06:47
Коли в Україні здешевшають овочі: прогнози експертів

В Україні значно зросли ціни на деякі овочі. Зокрема, мова про огірки, помідори та цибулю.

Кажуть, що овочі й далі зростатимуть у ціні, та радять не чекати на здешевлення цих продуктів раніше, ніж на початку літа. Про це пише OBOZREVATEL.

У цей період у продажу з'являться овочі нового врожаю з ґрунту, а до того будуть лише тепличні. Про це розповів аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев.

«Складно прогнозувати, але вони (ціни. – Ред.) точно не знизяться найближчим часом кардинально сильно. Ми будемо чекати сезону. У нас сезон все-таки буде пізнім, тому що Херсонська область все ще залишається в зоні бойових дій, а тепличні овочі не будуть продаватися дешево через те, що дорога електроенергія та газ. Нема сенсу продавати дешево овочі», – сказав експерт.

Як розповів аналітик УКАБ (Українського клубу аграрного бізнесу) Максим Гопка, якщо говорити щодо овочів, на які завжди були вищі ціни в цей період часу, то вони вже зросли й тримаються на високому рівні та без святкового попиту. Середні ціни на оптових ринках на початку квітня (рік до року):

  • огірки (тепличні) – 100-115 грн/кг (ціна зросла на 45%);
  • помідори – 75-95 грн/кг (ціна зросла на 19%);
  • цибуля – 44 грн/кг (ціна зросла в 2,3 раза);
  • морква – 28,50 грн/кг (ціна зросла на 63%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів