Поділитись:

У Польщі знайшли золоті монети XVIII століття

Вівторок, 18 квітня 2023, 04:12
У Польщі знайшли золоті монети XVIII століття

У Вроцлаві археологи виявили золоті монети, датовані XVIII століттям.

Про це повідомляє Heritage Daily, – передає Корреспондент.net.

За словами експертів, у 1768-1783 роках ця територія була забудована пруссами для зміцнення бастіону Равелін, де археологи виявили масові поховання, пов'язані із захопленням міста під час війни за австрійську спадщину пруссами.

У війні за австрійську спадщину брало участь багато різних країн, які об'єдналися з одного боку навколо Пруссії та Франції, а з іншого – Австрії та Великої Британії.

Зрештою, імператриця Габсбургів, Марія Терезія, поступилася більшою частиною території за Бреславським договором Пруссії. Зокрема, вона передала більшість силезських герцогств, за винятком герцогства Тешен, районів Троппау та Крнів, розташованих на південь від річки Опава, та південної частини герцогства Ниса, які були віднесені до провінції Австрійська Сілезія.

Так, під час розкопок могил було виявлено золоті монети, зокрема: золотий дукат Республіки Сполучених провінцій Нідерландів 1748 року, золотий дукат 1750 року Франциска I Стефана Лотарингського та напівзолотий суверен 1750 року його дружини Марії Терези Габсбург.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів