Поділитись:

У Луцьку затопило чверть території центрального парку (відео)

П'ятниця, 14 квітня 2023, 19:16
У Луцьку затопило чверть території центрального парку (відео)

Четверта частина Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку – затоплена.

Про це розповів директор комунального господарства «Парки і сквери міста Луцька» Олександр Михалусь, – повідомляє Суспільне.

Територію луцького парку затопило торік восени, через це комунальники почали відкачувати воду.

Загальна площа Центрального парку – 77 гектарів. У воді нині – орієнтовно 20 гектарів.

«Вже протягом місяця включена насосна станція і викачується вода з каналів в річку Стир. В Стиру зараз рівень набагато більший і зливова труба та, що передбачена меліоративною системою, вона знаходиться під водою, але насоси працюють і потрохи канали осушуються», – каже Олександр Михалусь.

У Луцьку затопило чверть території центрального парку (відео) 

Центральний парк потерпає від підтоплень практично щороку. Як розповіла екологиня Оксана Лисак, це призводить до загибелі рослин і дерев. Зараз шукають шляхи розв'язання цієї проблеми.

«Розроблений проєкт меліорації ще у 2003 році. Потім він був оновлений, були зроблені центральні великі канали, але це ще не все – треба робити дуже велику мережу кюветних каналів, тобто це маленькі канали, які будуть відбирати воду, очищати технічні якісь засоби, це шлюзи, труби, тому що в багатьох місцях вони замулені, замулена мережа зливової каналізації, яка виведена в парк, тобто усі ці заходи вони повинні дати ефект і результат», – розповіла екологиня.

У Луцьку затопило чверть території центрального парку (відео) 

Зі слів керівника департаменту житлово-комунального господарства міської ради Миколи Осіюка, скільки коштів необхідно для розв'язання проблеми, ще підраховують. Тож наступного тижня запланована нарада, на якій екологи та інші фахівці обговорюватимуть, як подолати підтоплення у парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
16:00
12 квітня 2024
10 квітня 2024
01 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
14 березня 2024