Поділитись:

Закінчення скандалу у Торчинській громаді: чи відновила школа роботу

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 17 квітня 2023, 10:03
Закінчення скандалу у Торчинській громаді: чи відновила школа роботу

Жителі села Буяни, що знаходиться у Торчинській територіальній громаді, таки змогли домогтися, аби місцева школа запрацювала.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомили щасливі батьки.

Декілька тижнів тому ми писали про те, що місцева влада громади через відсутність фінансування змушена була закрити філію Торчинського ліцею у селі Буяни. Адже на території закладу освіти не було навіть найпростішого укриття для учнів. Тоді дітей вирішили відправити на навчання в школу, яка знаходиться у Торчині.

Як повідомили батьки учнів, вже з понеділка, 13 квітня, школа запрацювала і діти навчаються у рідному селі. Завдяки батькам вдалось зібрати чималу суму та облаштувати для учнів цілих чотири укриття. Після розголосу цього питання, місцева влада всіляко допомагала та сприяла у розв'язанні проблеми.

«На сьогодні діти спокійно відвідують рідну школу. Все ж таки розголос дав свій результат. Також не можна оминути й владу, яка пішла на зустріч батькам та учням. Освітяни, батьки та діти дуже раді, що школа працює», – розповідають батьки.

У коментарі нашим журналістам заступник директора буянської філії Торчинського ліцею Борис Куцик розповів, що батьки взяли ініціативу у свої руки та зібрали необхідну суму для облаштування чотирьох укриттів поблизу школи. На це вони витратили близько 20 тисяч гривень. Загалом роботи тривали протягом чотирьох тижнів. 

«Ми обговорили усе з батьками, вони дали згоду на те, щоб зібрати гроші. Ми знайшли чотири укриття та отримали вимоги від ДСНС. Здебільшого працювали на вихідних. Дехто з батьків і в будні дні приходив та допомагав. Працівники школи поробили місця для сидіння. Ми зробили в укриттях дерев'яну підлогу, а десь постелили ліноліум. Стіни білили вапном, адже воно вбиває мікроби та висушує приміщення», – каже пан Куцик.

Місцева влада також не стояла осторонь. Вона виділила близько 15 тисяч гривень для закупки біотуалетів та іншого необхідних будівельних матеріалів.

За зібрані кошти вдалось якісно облаштувати підвальні та напівпідвальні приміщення поряд зі школою. Усі укриття обладнані електрикою, водою, сидячими місцями та усім необхідним для дітей. Інспектори з ДСНС провели перевірку та дозволили здати укриття в експлуатацію.

Нагадаємо: укриття ліцею №3, що у Володимирі, підтоплює. Попри те, що сховище відремонтували лише минулого року за понад 700 тисяч гривень, у ньому збираються калюжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів