Поділитись:

Буданов відреагував на «витік» файлів Пентагону

П'ятниця, 14 квітня 2023, 08:40
Буданов відреагував на «витік» файлів Пентагону

Керівник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що росія найбільше виграє від масштабного витоку урядових таємниць США, який останніми днями домінує в заголовках новин.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу ABC News, – пише Українська правда. 

«Росія є єдиним бенефіціаром цього. Ми отримаємо остаточну відповідь лише після завершення розслідування… У нас є зв'язок з відповідними службами в США – і буквально з перших годин ми почали розмовляти», – заявив Буданов. 

Генерал-майор Кирило Буданов відмовився коментувати деякі з найбільш вибухонебезпечних висновків із витоку, включаючи те, що американські офіційні особи прослуховували внутрішні українські дискусії про завдання ударів по цілях у глибині росії.

Буданов заявив ABC News, що інформаційна війна не є чимось новим.

Голова української розвідки переконаний, що немає «жодного ризику», що ця історія зашкодить відносинам між Україною і США. Він також не очікує великого впливу витоку даних на хід війни:

«Якщо є проблема, вона буде вирішена. Якщо проблеми не буде – ще краще. Це не зможе вплинути на реальні результати наступальної операції»

Буданов говорив про здатність українських військових досягти успіху в майбутньому і довгоочікуваному контрнаступі проти російських сил, тоді як американські офіційні особи в приватних розмовах припускали, що успіхи будуть скромнішими, ніж минулорічна блискавична операція, яка повернула величезні ділянки території під контроль українського уряду.

«Якими будуть результати цих дій? Я думаю, що в найближчому майбутньому всі це побачать і відчують», – сказав керівник ГУР.

Однак Буданов визнав, що «успіх цієї наступальної операції вкрай необхідний» – і не лише українцям, але й союзникам, які постачають їм кошти та боєприпаси.

«Без перемог рано чи пізно постане питання, чи варто продовжувати підтримувати Україну», – сказав він, хоча й не чув, що подальша підтримка Заходу буде залежати від успіху на полі бою.

Буданов знову пообіцяв повернути Кримський півострів і висміяв неприховані ядерні погрози президента росії путіна та невдалий «зимовий наступ» рф, який закінчився мінімальними здобутками і великими втратами. 

Вивчаючи карту росії, Буданов передбачив «сейсмічні зміни» в ній, які, на його думку, зіграють свою роль у завершенні війни путіна на користь України:

«Кордони можуть бути змінені. Це штучно створена помилка, і зараз настав момент, коли ця країна може розвалитися».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів