Розчищають труби та канави: на Волині запобігають підтопленню доріг (фото)

Четвер, 13 квітня 2023, 15:34

На волинських дорогах, аби не допустити підтоплення та запобігти передчасному руйнуванню дорожнього одягу через перезволоження, тривають роботи з забезпечення належного водовідведення.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області.

На дорогах Волині розчищають водостічні труби та канави, влаштовують кювети, планують укоси, досипають узбіччя та виконують інші роботи, аби вода не застоювалась на дорожньому полотні.

Зважаючи на ситуацію з підтопленнями, що мають місце на території Волинської області унаслідок підняття рівня води у річках та ґрунтових вод, фахівці постійно моніторять ситуацію на дорогах і мостах.

Також вживаються заходи задля недопущення та зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на автошляхах та їх складових, пов’язаних з проходженням льодоходу, паводків та повені.

«На сьогодні ситуація на дорожніх об’єктах області стабільна, надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водним фактором, не зафіксовано», – йдеться в повідомленні.

Волинян закликають не засмічувати і не засипати влаштовані під в’їздами в двори водопропускні труби і кювети, оскільки це призводить не лише до підтоплення автошляхів, а й до затоплення приватних територій та споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: