Поділитись:

ФСБ і Міноборони РФ ворогують через втрати росії на війні, – NYT

Четвер, 13 квітня 2023, 14:55
ФСБ і Міноборони РФ ворогують через втрати росії на війні, – NYT

Оприлюднені таємні документи американської розвідки свідчать, що російська ФСБ конфліктує із Міністерством оборони РФ через замовчування реальних втрат росії.

Про це пише The New York Times, – повідомляє Українська правда.

Видання вказує, що секретні розвідувальні документи, опубліковані в мережі, свідчать про жорстку боротьбу всередині російської влади.

З них випливає, що Федеральна служба безпеки РФ звинувачує військових у приховуванні масштабів втрат, яких зазнала росія. Робиться висновок, що військові Міноборони РФ не хочуть повідомляти погані новини командуванню.

Дані у документах збиралися з перехоплених комунікацій всередині російських силовиків.

«Запис, датований 28 лютого, в документі з низкою оновлень про війну в Україні та інших гарячих точках світу, схоже, ґрунтується на електронних перехопленнях, зібраних американськими розвідувальними службами, – пише NYT. – Витік інформації про кількість жертв дає мало контексту для висновків співробітників розвідки, але вказує, що ФСБ ставить під сумнів дані Міністерства оборони в ході дискусій в російському уряді».

В документах американських спецслужб зазначається, що ФСБ «підрахувала, що фактична кількість поранених і вбитих в ході бойових дій росіян наближається до 110 000». Водночас у документі не уточнюються цифри втрат, які Міноборони РФ поширює в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів