Поділитись:

В Україні вчителів зобов'язали пройти курс з психологічної підтримки

Четвер, 13 квітня 2023, 06:51

Учителів зобов'язали вдосконалити знання щодо надання психологічної підтримки учням. Ця вимога діє у межах підвищення кваліфікації педагогів.

Про це пише Освіта.ua.

Відтепер щонайменше 10% від кількості годин, передбачених на підвищення кваліфікації вчителів, обов’язково мають спрямовуватися на вдосконалення знань і навичок щодо надання психологічної підтримки учням.

Відповідний закон ухвалено Верховною Радою 11 квітня. Метою закону є впровадження обов’язкового підвищення кваліфікації педагогічних працівників у напрямку надання психологічної підтримки шляхом перерозподілу кількості годин, передбачених для підвищення кваліфікації.

Очікується, що реалізація нововведення матиме позитивний вплив на стан психічного здоров’я дітей під час воєнного стану та у післявоєнний період.

Також планується, що це дозволить підвищити компетентність педагогічних працівників у частині надання психологічної підтримки учням, сприятиме ранньому виявленню ознак психологічної травми та інших психологічних станів, попередженню появи посттравматичного стресового розладу, тривожних розладів та депресій, попередженню девіантної поведінки та профілактиці суїциду серед дітей, що пережили психотравмуючі події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів