Поділитись:

У Луцьку незадоволені роботою міських перевізників

Автор: Максим Косюр |
Середа, 12 квітня 2023, 10:38
У Луцьку незадоволені роботою міських перевізників

У Луцьку проведи ряд перевірок у міських маршрутах та виявили порушення правил перевезення пасажирів. Тому роботу перевізників вирішили визнати недостатньою.

Відповідне рішення ухвалили під час виконкому Луцькради у середу, 12 квітня.

З березня 2023 року на деяких маршрутах у місті проводилися перевірки виконання перевізником умов договору на перевезення пасажирів. На маршрутах номер №22, №22а, №11, № 26, № 26а та №19  виявили ряд порушень, зокрема:

  • відсутність в наряді водіїв автобусів; 
  • зміна пасажиромісткості у автобусах; 
  • відсутнє свідоцтво про реєстрацію автобуса; 
  • відсутній задній трафарет на автобусі;
  • невідповідність кількості сидячих місць фактичній кількості мість в автобусі;
  • оплата проїзду готівковими коштами;
  • порушення водіями графіків руху;

Директорка підприємства «Санрайз» Людмила Гневик, яка відповідальна за перевезення на маршрутах №22 та №22а, зазначила, що усі зобов'язання по договору компанія виконує. Також вона підкреслила, що проблеми з готівкою оплатою є, але вони з цим борються.

«Раніше готівкою плати 30% пасажирів, а зараз цей показник – менш як 10%. Ми намагаємося оновлювати транспорт, але з цим також є невеликі проблеми, які ми вже вирішуємо», – каже очільниця підприємства.

Перевізник на маршруті №19 Богдан Федік розповів, що усі зауваження після перевірки він взяв до уваги та виправив. Він також нарікає, що оплата готівкою проводиться, але відсоток незначний, а люди із прилеглих сіл не можуть користуватися безготівкою оплатою через відсутність інтернет-зв'язку. 

«Старші люди, які мешкають у прилеглих селах, не мають карток для проїзду, а банківськими картками не користуються, тому готівка присутня. Але зауважу, що нею не оплачують у місті», – каже перевізник.

За фактом порушень перевізникам винесли попередження. Якщо ж під час наступної перевірки порушення знову виявлятимуть, то міська рада розриватиме договори з такими перевізниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів