Поділитись:

ДПА з історії України й іноземної мови хочуть зробити обов'язковими

Вівторок, 11 квітня 2023, 06:45
ДПА з історії України й іноземної мови хочуть зробити обов'язковими

Верховна Рада розгляне у першому читанні законопроєкт щодо обов’язкових результатів навчання, яким пропонується розширити перелік предметів державної підсумкової атестації школярів обов'язковими іспитами з історії України та іноземної мови.

Про це повідомив голова освітнього парламентського комітету Сергій Бакак, – пише Освіта.ua

Законопроєкт передбачає, обовязковість проходження державної підсумкової атестації за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики, історії України та іноземної мови.

Метою проекту закону підвищення якості викладання та якості вивчення історії України та іноземної мови на кожному рівні повної загальної середньої освіти.

За визначенням авторів законопроєкту, перевірка знань з історії України та іноземної мови на кожному з рівнів повної загальної середньої освіти (початковому, бзовому та профільному) підвищить як якість викладання, так і якість вивчення цих навчальних предметів у школі.

Також автори ініціативи наголошують на значимості знання історії України як об’єднавчого чинника українського народу, а також важливість вільного володіння випускниками хоча б однією іноземною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів