Поділитись:

В Латвії зведуть ще 60 кілометрів паркану на білоруському кордоні

Неділя, 09 квітня 2023, 17:59
В Латвії зведуть ще 60 кілометрів паркану на білоруському кордоні

Уряд Латвії планує збудувати ще понад 60 кілометрів захисної огорожі на державному кордоні з Білоруссю.

Про це заявив голова правління Державної нерухомості країни (VNĪ) Ренарс Гришкевичс, – пише Суспільне.

«У квітні розпочнуться роботи із будівництва огорожі на другому етапі (63,9 км) на латвійсько-білоруському кордоні», – йдеться у повідомленні.

Посадовець додав, що на чотирьох ділянках першого етапу (85,8 км) – у сухих зонах – роботи з будівництва паркану завершено, нині об'єкт здається замовнику.

«Ми вже можемо бачити реальні результати зробленої роботи, що дозволяє без невиправданої затримки розпочати будівництво паркану також на другому етапі. Ми впевнені, що перший етап будівництва паркану, як і було заплановано, завершиться на початку осені цього року, а роботи другої та третьої черги пройдуть за графіком», – підкреслив Гришкевичс.

Видання зазначає, що на першому етапі на латвійсько-білоруському кордоні було збудовано близько 54 кілометри паркану, тепер об'єкт здається замовнику (VNĪ) чотирма частинами. Зведення невеликої частини заболочених ділянок відкладено до літа, коли їх можна буде забудувати відповідно до вимог безпеки праці.

«Погодні умови цієї зими не сприяли продовженню робіт у болотистій місцевості. Вони відновляться, коли ґрунт стане твердішим, а температура повітря буде стабільно вищою за +10 градусів. Частина проблем пов'язана з рельєфом місцевості: прикордонна інфраструктура також має бути побудована на крутих схилах та заболочених ділянках, і при цьому дороги мають бути безпечними для руху», – пояснила Юлія Зандерсон, генеральний директор SIA «Citrus Solutions».

Паралельно з будівництвом паркану розпочато підготовку до оснащення паркану сучасними технологіями. Загалом проєкт передбачає будівництво 173-кілометрової латвійсько-білоруської прикордонної смуги.

Першу чергу будівництва огорожі протяжністю 85,9 км буде завершено до початку осені цього року, а другу чергу (63,9 км) та третю чергу (16,7 км) – до кінця 2024 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024