Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня

П'ятниця, 07 квітня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня

фото: Юрій Фетисов

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 7 квітня.

Про загиблих на війні волинян:

На Харківщині 5 квітня під час виконання бойового завдання загинув житель с. Смідин, старший солдат Дмитро Левчук, 1995 р.н.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня 

Всі деталі щодо прибуття захисника та прощання із ним обіцяють повідомити згодом. 

А в Донецькій області загинув Андрій Мельник з міста Нововолинська.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня 

Інформація щодо прибуття тіла загиблого захисника оприлюднять згодом.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про прикордонника, який підірвався на Волині на міні, і застреленого начальника застави:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня 

У селі Пулемець екскаватор підірвався на міні. Медики повідомили про одного потерпілого. 

Як стало відомо згодом, підірвався військовослужбовець, який виконував роботи на екскаваторі. Він не постраждав. Однак начальника прикордонної застави, який прибув на місце інциденту, через деякий час знайшли застреленим.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 115 та 425 Кримінального Кодексу України – це умисне вбивство з позначкою самогубство та недбале ставлення до військової служби. Нині тривають усі необхідні слідчі дії й встановлюються усі обставини трагедії.

Про в’язнів на Волині, які виманювали гроші у родичів зниклих безвісти бійців ЗСУ:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня 

Троє в’язнів, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії № 42, організували діяльність так званого call-центру для шахрайського заволодіння коштами родичів військовослужбовців ЗСУ.

Шахраї телефонували родинам військових, які безвісти зникли під час відбиття повномасштабної агресії рф. Зловмисники називалися представниками Міністерства оборони України, членами ПВК «Вагнер», «Червоного Хреста» або інших формувань країни-агресора. Вони пропонували за грошову винагороду повернути українських військовослужбовців з полону або поспілкуватися з ними у відео- або аудіоформаті.

Інформацію про зниклих осіб в’язні отримували з соціальних мереж.

Про ДТП у Луцьку, в якій водіїв з авто витягали рятувальники:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня 

У Луцьку на Конякіна поблизу заправки WOG трапилася серйозна ДТП. Водіїв із автомобілів довелося діставати рятувальникам. 

«Водій автомобіля BMW допустив зіткнення із Volkswagen. Попередньо, перед цим він завдав механічних пошкоджень іншому транспортному засобу. Наразі обох водіїв доставили до медзакладу. На місці працює слідчо-оперативна група поліції Луцького РУП. Вирішуватиметься питання про внесення відомостей до ЄРДР», – розповіли правоохоронці.

Про нюанси запровадження електронних рецептів:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 7 квітня 

У Луцьку представники галузі охорони здоров'я розповіли про передумови введення електронних рецептів на лікарські засоби та причини виникнення довкола цього питання такого ажіотажу.

Про це говорили під час круглого столу, організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ» у п'ятницю, 7 квітня.

Заступниця начальника управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Тетяна Трач повідомила, що це зовсім не нова практика і рецептурні ліки завжди відпускались за рецептом, тому в цьому немає жодних змін.

Інші цікаві новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів