Поділитись:

На Волині судитимуть колаборантку, яка добровільна перейшла на бік ворога

Четвер, 06 квітня 2023, 16:46
На Волині судитимуть колаборантку, яка добровільна перейшла на бік ворога

Служба безпеки України встановила, що 38-річна уродженка РФ, яка проживала на Донеччині, в умовах воєнного часу добровільно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

Повідомила речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

У червні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти посаду «заступника голови окупаційної адміністрації «Волноваської районної адміністрації днр» з соціальних питань», що незаконно створена на окупованій території Волноваського району Донецької області.

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборантці про підозру та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду. Колаборантка обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів) Кримінального кодексу України.

Колаборантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів