Поділитись:

Meta розробила модель ШІ, яка впізнає елементи на зображеннях

П'ятниця, 07 квітня 2023, 03:46
Meta розробила модель ШІ, яка впізнає елементи на зображеннях

Компанія Meta презентувала розробку штучного інтелекту, яка може виділяти окремі обʼєкти на картинці.

Про це пише Бабель.

Модель має назву Segment Anything Model, або SAM. За інформацією дослідницького підрозділу компанії, вона може ідентифікувати обʼєкти на фото і відео, навіть якщо не стикалася з ними під час навчання.

Під час роботи з SAM обʼєкти на фото можна вибирати, натиснувши на них або текстово. Під час демонстрації інструменту написання слова «кішка» спонукало ШІ намалювати коробки навколо кожного з кількох котів на фотографії.

Meta також розповіла про декілька додаткових функцій, які здатні генерувати контент, а не просто ідентифікувати чи класифікувати дані. Зокрема, інструмент, який створює сюрреалістичне відео з текстових підказок і генерує ілюстрації до дитячих книжок.

За словами засновника Meta Марка Цукерберга, впровадження подібних «творчих засобів» штучного інтелекту в програми Meta є пріоритетом цього року.

Модель SAM і набір даних від Meta можна буде завантажити за некомерційною ліцензією. Користувачі, які завантажать власні зображення до прототипу програми, мають погодитися використовувати її лише для дослідницьких цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів