Поділитись:

Kostia Rose: на честь загиблого Героя з Волині в Ізраїлі назвали вино (фото)

Середа, 05 квітня 2023, 17:37
Kostia Rose: на честь загиблого Героя з Волині в Ізраїлі назвали вино (фото)

Виробник вина в Ізраїлі назвав рожеве вино врожаю 2022-го року «Костя» на честь волинянина Костянтина Мрочка, який колись працював з ним на органічній фермі й героїчно загинув у бою з окупантами у перші тижні повномасштабного вторгнення.

Про це розповіла його мати Алла Євгенівна, інформує «Буг».

Костянтин чотири з половиною роки працював на органічній фермі в Ізраїлі, де заклав виноградник, доглядав за ним, плекав. За цей час він з власниками ферми та працівниками стали друзями, проводили разом багато часу. Костянтин навіть радив завести на фермі пасіку та курей, допомагав порадами у веденні господарства.

До повномасштабного вторгнення він мав їхати на збір першого врожаю винограду, на жаль, не судилось.

Костянтин Мрочко загинув під Києвом 8-го березня 2022 року. Указом Президента волинянину присвоїли звання Героя України й нагородили орденом «Золота зірка». 31-го березня 2023 року у річницю звільнення Бучі Президент Володимир Зеленський вручив орден рідним Героя.

Загибель Костянтина стала великою втратою для всіх, хто його знав.

«Коли твоє серце наповнене добром і любов’ю, це назавжди залишає слід в душах людей, яких ти знаєш і які знають тебе. Де б ти не був, у якому б куточку світу не перебував, незалежно від національності, приналежності до релігії... Бо любов, доброта і порядність – це ті людські якості, які цінуються всюди, на всій земній кулі», – написала його мати Алла Євгенівна.

Пам’ять про Костянтина житиме в цьому вині й назавжди у наших серцях.

Kostia Rose: на честь загиблого Героя з Волині в Ізраїлі назвали вино (фото) 

Переклад:
Це рожеве вино «Костя» присвячене пам’яті нашого дорогого друга Кості Мрочка. Костя був опорою нашої органічної ферми «Лев-Адам», сильною людиною з великим серцем і неперевершеною майстерністю. Коли під час російсько-української війни 2022 року Костя повернувся на батьківщину, в Україну, аби возз’єднатися з сім’єю, він пішов добровольцем до української армії, щоб захищати свою країну. На жаль, він загинув у бою при обороні Києва і був посмертно нагороджений Президентом України медаллю Пошани за надзвичайну хоробрість. Усі оточуючі Костею захоплювалися, а він, своєю чергою, захоплювався нами: народом Ізраїлю та його Краєм. Разом із молоддю, яка працювала на фермі, Костя закладав виноградники, з яких вироблялося це вино Rose. На жаль, Костя ніколи не мав привілею насолодитися ним. Пам’ять про його міцні руки і ніжне серце живе в цьому вині, в його неповторному освіжаючому смаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів