Поділитись:

Польща передала Україні вже вісім МіГ-29 – готують ще шість

Середа, 05 квітня 2023, 15:54
Польща передала Україні вже вісім МіГ-29 – готують ще шість

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже підготувала до передачі Україні вісім винищувачів МіГ-29.

Про це він сказав у Варшаві на спільній пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським,пише «Європейська правда».

Дуда повідомив, що чотири винищувачі були передані українським збройним силам в останні місяці і ще чотири зараз передаються, тобто загалом вісім.

«Ми готові, я говорив про це з президентом, передати ще шість, які зараз готуються для цього. Ми припускаємо, що вони можуть бути передані досить скоро», – сказав Дуда.

Він також додав, що у Польщі ще залишаються МіГи, які пройшли модернізацію і зараз адаптовані до стандартів НАТО, в першу чергу, з точки зору зв'язку, питань, пов'язаних з можливістю виконувати, наприклад, місію повітряної поліції в рамках НАТО.

«Ці МіГи нам ще знадобляться, але на цей час вони будуть розбавлені новими літаками, які надійдуть у наше розпорядження...Я вважаю, що в майбутньому ми зможемо передати весь наш парк літаків МіГ-29, який залишився, якщо це буде необхідно. З точки зору їх передачі потрібна буде згода союзників, в першу чергу США», – додав польський президент.

Нагадаємо: Польща та Словаччина загалом планують передати Україні 33 літаки МіГ-29: з них 20 Київ має отримати від Варшави, 13 – від Братислави. За попередньою інформацією, ці держави вже передали Україні по чотири літаки МіГ-29.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів