Поділитись:

Чи є «Німесил» у луцьких аптеках та чи потрібен рецепт

Середа, 05 квітня 2023, 08:00
Чи є «Німесил» у луцьких аптеках та чи потрібен рецепт

В аптеках Луцька в останні дні практично неможливо знайти звичний препарат від простудних захворювань «Німесил», хоча подекуди є аналоги. А той «Німесил», який і є, продають переважно з рецептом. 

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу, – пише ВСН. 

«Наразі з першого квітня такий адаптаційний період, перехідний, на час військового стану у країні. Тож діє як паперовий рецепт, так і електронний. Ми і раніше людям наголошували про це нововведення, тож деякі люди вже і раніше приходили з рецептом. До того ж на антибіотики обов'язковий рецепт введений уже давно», – пояснила Яна Левчук, завідувачка аптеки «Волиньфарм». 

Після березневого ажіотажу зараз паніки у лучан немає. Тож до запровадження електронного рецепту усі, здебільшого, ставляться спокійно.

Медичний директор Центру первинної медичної допомоги Віктор Пахарчук каже, що запровадження електронного рецепту краще організовує роботу як лікарів, так і пацієнтів: 

«Люди звикли самостійної звертатися в аптеку, де фармацевт призначав лікування. Але лікування повинен призначати лікар. Пацієнт повинен звернутися до лікаря та отримати відповідне лікування». 

Аби отримати перший електронний рецепт, потрібно звернутися до лікаря. Після консультації він надішле рецепт. Для усіх наступних разів достатньо телефонного дзвінка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02