Поділитись:

На кордоні з Білоруссю зловили чоловіка, який збирав інформацію про ЗСУ

Вівторок, 04 квітня 2023, 18:40

На кордоні з Білоруссю затримали чоловіка, який збирав інформацію про сили оборони та шпигував для ворога. 

Про це інформує Державна прикордонна служба.

«Затриманий збирав інформацію про військові та фортифікаційні об’єкти та намагався вдавати іншу особу. Підозрілого чоловіка без документів виявили на околиці одного з населених пунктів Житомирщини, неподалік від держрубежу. Пізніше з’ясувалося, що громадянин фігурує у кримінальних провадженнях проти основ національної безпеки України», – йдеться в повідомленні.

Прикордонникам 9 загону імені Січових Стрільців порушник назвався іншою особою. У нього виявили планшет й записник, в які було занесено інформацію про найменування, розташування та приналежність військових частин Сил оборони та 4 тисячі євро.

Затриманий виявився фігурантом кримінальних проваджень проти основ нацбезпеки України, жителем Житомира. Він намагався незаконно потрапити в Білорусь. Тікаючи з країни зрадник попутно збирав інформацію для ворога.

Відносно зловмисника склали процесуальні документи за спробу незаконного перетинання держкордону та порушення прикордонного режиму. Порушника затримали і передали компетентним органам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів