Поділитись:

Фінляндія офіційно стала членом НАТО

Вівторок, 04 квітня 2023, 17:38
Фінляндія офіційно стала членом НАТО

Фінляндія у вівторок, 4 квітня, офіційно стала членом НАТО.

Про це повідомляє Суспільне.

«Фінляндія стала 31 членом НАТО», – сказав Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Як заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції 4 квітня, Фінляндія стає безпечнішою завдяки приналежності до альянсу, де НАТО гарантує безпеку всіх союзників.

«Мета стримування та оборони НАТО полягає не в тому, щоб спровокувати конфлікт, а в тому, щоб запобігти йому. Будь-яке непорозуміння, будь-який прорахунок є небезпечним, і з моменту як Фінляндія стає повноправним членом, ми усуваємо простір для прорахунків Москви щодо готовності НАТО захистити Фінляндію. Це робить Фінляндію безпечнішою та сильнішою, і нас всіх більш убезпеченими», – сказав Столтенберг.

Він додав, що протягом багатьох років відбувалося нарощування російської армії на півночі поблизу Фінляндії та Норвегії. І це відбувалося протягом багатьох років на Кольському півострові і в Арктиці.

«І ми не тільки спостерігали нарощування російської сили, але також бачили, що росія бажає і президент путін готовий використовувати військову силу проти сусідів: Грузії в 2008 році, потім Криму в 2014 році, а потім повноцінне вторгнення в Україну минулого року. Отже, це частина шаблону, і саме тому ми зміцнили НАТО, нашу готовність або присутність у східній частині союзників і чому потрібні інвестиції союзників у нові сучасні можливості», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо: Організація Північноатлантичного договору запросила Фінляндію та Швецію стати членами НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів