Поділитись:

Перейшла на бік окупанта: СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишній освітянці

Вівторок, 04 квітня 2023, 15:01
Перейшла на бік окупанта: СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишній освітянці

Служба Безпеки України встановила, що 42-річна мешканка Волноваського району Донецької області добровільно перейшла на бік ворога в умовах воєнного стану та зрадила Присязі посадової особи місцевого самоврядування.

Про це повідомила речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

До повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисниця обіймала посаду головного спеціаліста відділу освіти Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району на Донеччині.

У березні 2022 року вона добровільно погодилась зайняти посаду «голови Кіровської сільської адміністрації Волноваського району днр», що незаконно створена на окупованій території Волноваського району Донецької області.

Зокрема, зловмисниця з метою утвердження окупаційної влади брала участь спільно з представниками держави-агресора та її окупаційної адміністрації в «робочих нарадах органів влади днр», з подальшим поширенням злочинною владою відомостей про такі заходи в інформаційному просторі на окупованих територіях та території рф.

Слідчі СБУ заочно оголосили зрадниці про підозру у вчиненні нею злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Державній зрадниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
15 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024