Поділитись:

"О май Год, як ви мені", – губернатор Волині про ПТУ

Понеділок, 30 січня 2017, 10:56
«О май Год, як ви мені», – губернатор  Волині про ПТУ

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик жорстко розкритикував діючу систему професійно-технічної освіти.

Про це стало відомо у понеділок, 30 січня, під час оперативної наради.

На думку посадовця, переважно у ПТУ йдуть навчатися діти, яким набридло в школі.

"Дитина скаже, що не хоче вчитися в школі. Куди його? В ПТУ! Там ще ж наглядач є, періодично йому даватимуть молоток в руки. Ну або рашпіль", – каже Гунчик.

Голова зазначив, що рівень знань випускників ПТУ не дозволяє їм працювати на провідних підприємствах Волині, які змушені перенавчати спеціалістів самостійно.

"Я розумію, що вчителі намертво тримаються за свої місця, але ж це ніяк не відображається ні рівні освіти", – вважає очільник області.

Гунчик обіцяє дискутувати щодо питань реформування системи профтехосвіти на всіх рівнях, відстоюючи позицію створення професійних навчальних центрів.

уду приводити за руку представників міністерств у ПТУ і показувати обладнання, на якому працюють діти, а це – дерев'яний станок з лещатами, на якому потрібно виготовити ніжку до стільця. Оце рівень!" – каже губернатор.

Також голова закликав начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотну не "впиратися" в закони, проводячи реформування.

"О май Год, як ви мені...У нас є документи, які підписані у1992 році, ну люди добрі, майте совість, давайте пропозиції. 170 мільйонів з місцевих бюджетів піде на ПТУ, в мене серце кров'ю обливається", – резюмував Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів