Поділитись:

На Волині депутатка і її брат вкрали понад 200 тисяч на ремонтах укриттів

Понеділок, 03 квітня 2023, 15:44
На Волині депутатка і її брат вкрали понад 200 тисяч на ремонтах укриттів

Фото ілюстративне

Депутатку міськради на Волині судитимуть за розтрату понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті укриттів у Нововолинську.

Про це у понеділок, 3 квітня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Володимирська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення депутаткою Нововолинської міської ради службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, депутатка, тимчасово виконуючи обов'язки директора одного з комунальних підприємств Нововолинської міської ради, уклала з рідним братом-підприємцем у березні та травні 2022 року договори, згідно із якими суб'єкт господарювання зобов’язався відремонтувати дві захисних споруди цивільного захисту у Нововолинську.

У подальшому посадовиця посвідчувала акти приймання-передачі наданих послуг із внесеними у них завідомо неправдивими відомостями про обсяг та вартість виконаних робіт.

На підставі підроблених документів з місцевого бюджету на рахунки підприємця були перераховані кошти у сумі  понад 200 тисяч гривень.

Брата депутатки судитимуть за привласнення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, видачу та використання завідомо підроблених документів та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч.ч. 3,4 ст. 358Є, ч. 1 ст. 209 КК України). 

Обвинувальний акт щодо нього також скерований до суду.

Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів