Органічний, з лимоном, із шипшиною: на Волині планують переробити 100 тонн березового соку
На Волині традиційно консервують березовий сік, адже сезон заготівлі триває недовго.
Цього року заплановано переробити 100 тонн, – повідомляє Поліський лісовий офіс.
В асортименті – сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», брезово-яблучний, березовий на м’яті, березово-журавлиний, березово-чорничний, сік березовий із шипшиною та ін.
Серед чималого асортименту – органічний сік, який виготовляється за особливою рецептурою. Це сік без додавання лимонної кислоти, без цукру. Такий, як його привезли з лісу. Щодо виготовлення – особливо жорсткі умови не лише при зборі, а й при виробництві. Навіть усі миючі, дезинфікуючі засоби мають бути органічні.
Лісівники нагадують, що березовий сік можна придбати:
- у мережі рекреаційно-туристичних комплексів «Лісовичок»;
- або онлайн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: