Поділитись:

В Україні поменшало чоловіків, які намагаються незаконно виїхати з країни, – прикордонники

П'ятниця, 31 березня 2023, 19:47
В Україні поменшало чоловіків, які намагаються незаконно виїхати з країни, – прикордонники

Кількість українців, які намагаються незаконно виїхати з країни, зменшилася в порівнянні з першими місяцями після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, – повідомляє Українська правда.

«Після 24 лютого (2022 року, – ред.) на державному кордоні ми почали фіксувати певне збільшення спроб незаконного перетину кордону. У першу чергу, чоловіками-українцями у віці 18-60 років, оскільки цій категорії громадян обмежено виїзд за межі України», – зазначив Андрій Демченко.

Якщо порівняти перші місяці після 24 лютого, то на цей час, зі слів речника ДПС, показник охочих незаконно перетнути кордон впав.

«Тоді ми затримували вдень десятками, інколи й по 60-70 людей за добу, але це і по «зеленій ділянці» кордону, тобто поза межами пунктів пропуску, і коли громадяни слідують через пункти пропуску з підробленими документами», – розповів Андрій Демченко.

Як зазначив речник ДПС, поза межами пунктів в'їзду-виїзду люди найчастіше йдуть до кордону пішки поодиноко чи групами, а також часто користуються послугами «ділків». А на легальних пунктах пропуску чоловіки найчастіше використовують підроблені документи, ховаються чи переодягаються в жінок.

За даними ДПСУ, за час дії обмежень воєнного стана було виявлено близько 140 організованих груп, які намагалися організовувати незаконне переправлення людей через кордон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024