Поділитись:

У Луцьку буде вулиця Миколи Кумановського і Телевізійна (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 31 березня 2023, 12:14
У Луцьку буде вулиця Миколи Кумановського і Телевізійна (фото)

У Луцьку перейменують вулицю Хакімова на вулицю Миколи Кумановського, а також створять нову вулицю Телевізійну.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради.

Сьогодні, 31 березня, депутати міської ради затвердили рішення про перейменування вулиці Хакімова. Тепер вона носитиме ім'я  українського художника, графіка, сценографа Миколи Кумановського. У проєкті рішення зазначають, що це сприятиме зменшенню впливу московських наративів.

«Прийняття рішення сприятиме зменшенню інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд лучан, вшануванню пам’яті видатних діячів та подій, дозволить впорядкувати топоніміку у місті Луцьку», – йдеться в документі.

Вулиця Хакімова на карті містаВулиця Хакімова на карті міста
 

Проте жителі вулиці Хакімова проти перейменування вулиці. Вони бажають змінити назву на вулицю Дольна, адже таке ім'я вона носила раніше. Хоча до того проводились громадські обговорення, на яких місцеві мешканці могли висловити свою думку щодо перейменування. Але жодних пропозицій від жителів тоді не було.

До слова, одну з вулиць, що прилягає до вулиці Карбишева, депутати вирішили назвати Телевізійною. Крім того, провулок, який простягається від новоствореної вулиці теж називатиметься Телевізійним. Це допоможе впорядкувати правильність оформлення майнових та інших актів, що пов’язані з об’єктами нерухомості.

Вулиця Телевізійна та провулок ТелевізійнийВулиця Телевізійна та провулок Телевізійний
 

Департамент житлово-комунального господарства має забезпечити виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новою назвою вулиці на будівлях міста.

Нагадаємо: у Луцьку просять перейменувати вулицю Бенделіані на честь Сергія Климчука, який прожив там десять років і загинув на Луганщині у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів