Поділитись:

Ввів дані та паролі до карти: шахраї списали з картки волинянина майже 50 тисяч гривень

Четвер, 30 березня 2023, 15:15

фото ілюстративне

Минулої доби на Волині зафіксували декілька звернень щодо шахрайств. Аферисти намагаються ошукати громадян за досить відомими методами, проте через незнання волиняни стають їх жертвами і втрачають свої кошти. 

Про це пише сектор комунікації поліції Волинської області.

Так, 31-річний житель села Яревище в одному із месенджерів отримав повідомлення про необхідність верифікації банківської карти. Перейшовши за посиланням, чоловік ввів там свої дані та паролі до карти. Як наслідок – з рахунків волинянина зловмисники списали майже 50 тисяч гривень, адже це був сайт-двійник. Зовні він нібито схожий на онлайн-банкінг, однак якщо придивитися, там помітні серйозні відмінності: по-перше, посилання відрізняється від справжнього, окрім того, здебільшого на цих сайтах можна зафіксувати багато орфографічних помилок. 

Також учора, 29 березня, до правоохоронців звернулася 27-річна мешканка Ковельщини. Волинянка розповіла, що днями їй надійшло повідомлення від нібито подруги з проханням терміново переказати на її карту певну суму коштів. Нічого не підозрюючи, жінка це й зробила. Згодом виявилося, що обліковий запис знайомої зламали, а гроші отримали аферисти.

Цього ж дня зловмисники ошукали 87-річного пенсіонера. До помешкання чоловіка прийшов невідомий та назвався давнім знайомим. Зловживаючи довірою дідуся, чоловік під приводом позики заволодів його грошима – близько 35 тисячами гривень та зник.

За усіма фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб, які вчинили злочини.     

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів