Поділитись:

Абітурієнти тепер можуть підтвердити вибір вишу онлайн

Четвер, 30 березня 2023, 06:50
Абітурієнти тепер можуть підтвердити вибір вишу онлайн

Подати документи для вступу та підтвердити вибір вищого навчального закладу під час вступної кампанії 2023 можна буде онлайн. 

Оновлені правила прийому документів для вступу повідомили у Міністерстві освіти та науки, – пише Українська правда.Життя.

«Ключовим інструментом вступної кампанії 2023 року стає особистий електронний кабінет вступника, що надає можливість швидко і у зручному для вступника місці та часі, в дистанційному режимі внести необхідні дані для подання заяв як на вступні випробування у закладі освіти, так і на участь у конкурсному відборі», – зазначають у МОН.

Для здобуття фахової передвищої освіти за кошти державного або місцевого бюджету вступники складатимуть творчий конкурс (для визначеного переліку спеціальностей) або співбесіду з 1 або 2 предметів.

Абітурієнти, які навчатимуться на контракті, мають подати мотиваційні листи.

Майбутні бакалаври мистецьких та спортивних спеціальностей мають скласти творчий конкурс.

Усі решта майбутніх студентів бакалаврату, а також магістри медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування мають надати результати НМТ.

Вступників до магістратури зараховуватимуть за результатами:

  • єдиного вступного іспиту (ЄВІ);
  • єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ);
  • фахового іспиту в закладі освіти для вступу на інші спеціальності.

Пільгові категорії у 2023 році залишаються незмінними, зокрема – для жителів тимчасово окупованих територій.

Вступники, які зареєстровані там, зможуть пройти процедури вступної кампанії дистанційно та укласти договір про навчання впродовж 3 місяців після початку навчання.

Щодо пільг для жителів з територій активних бойових дій у МОН та Мін'юсті обіцяють визначитися у травні – усе залежить від воєнно-політичної ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів