Поділитись:

Канада надасть Україні кредит у майже два мільярди доларів

Середа, 29 березня 2023, 12:03

Канада цьогоріч надасть Україні кредит у розмірі 2,4 мільярда канадських доларів (1,8 мільярда доларів США) для підтримки бюджету.

Про це повідомляє CBC з посиланням на проєкт бюджету країни, – передає Економічна правда. 

Наразі бюджет, представлений у вівторок міністеркою фінансів Христею Фріланд, знаходиться на розгляді у парламенті Канади.

Новий кредит для України буде спрямований через Міжнародний валютний фонд і має на меті допомогти уряду України покрити дефіцит бюджету та оплатити соціальні послуги, включно з медичними послугами для приблизно 5,3 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Окремо федеральний бюджет Канади також оголосив про виділення понад 60 мільйонів доларів США додаткової прямої гуманітарної допомоги Україні. Гроші будуть використані на послуги з охорони психічного здоров'я, розмінування та інші заходи.  

Бюджет також передбачає майже 126 мільйонів доларів США додаткових виплат на підтримку переселенців з України у Канаді. За даними уряду Канади, з січня минулого року прибуло 200 тисяч українців.

Наразі Україна отримала чотири мільярди доларів США канадської допомоги, зокрема близько один мільярд доларів військової допомоги у вигляді як прямих пожертв, так і обладнання для українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів