Поділитись:

У Польщі затримали ще кількох іноземців, які працювали на росіян

Вівторок, 28 березня 2023, 19:33

Агентство внутрішньої безпеки Польщі ідентифікувало і затримало ще трьох людей в Польщі ,які працювали для раніше виявленої російської шпигунської мережі.

Про це агентству PAP повідомив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, – пише Суспільне.

«Агентство внутрішньої безпеки ідентифікувало чергових осіб, які діяли в рамках раніше виявленої шпигунської мережі. Ми маємо справу із затриманими, яким інкримінується шпигунська діяльність та участь в організованому злочинному угрупованні. Також ми маємо справу з особами, які зараз перебувають під вартою за відповідними рішеннями суду»,  зазначив Жарин.

За його словами, загалом у цій справі затримано вже 12 осіб. Утім, слідство триває і не виключаються чергові затримання.

Жарин нагадав, що ця група діяла за вказівкою російських спецслужб. Вони виконували типово розвідувальні завдання, а також займалися пропагандистською діяльністю.

«Це ціла мережа осіб, яким було поставлено завдання збирати інформацію про маршрути й транспортні перевезення в Україну. Вони також поширювали на замовлення російської сторони специфічний контент, який вписується у поточний порядок денний активної пропагандистської діяльності проти Польщі», – наголосив Станіслав Жарин.

Він додав, що ця справа потребує «далекосяжних активних дій Агентства внутрішньої безпеки, які підтримують також інші спецслужби».

16 березня Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) викрило шпигунську мережу, яка працювала на Росію й мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі. Тоді було затримано 9 осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії й співпраці з ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів