Фотошоп не вдався: у серіалі СТБ обличчя російського актора замінили українським (фото)

Неділя, 26 березня 2023, 12:56

На телеканалі СТБ покажуть серіал з російським актором, який підтримує війну в Україні. Його обличчя кіноділки змінили за допомогою технологій.

Про це розповідає Главком.

На телеканалі СТБ стартує показ серіалу «Останній лист коханого». Одну з головних ролей в кінокартині зіграв російський артист Прохор Дубравін. Телеканал не наважився випускати в ефір кіно з росіянином, однак не придумав нічого іншого, ніж з допомогою комп'ютерних технологій змінити обличчя артисту.

 

У себе на фейсбук-сторінці на це неподобство звернув увагу український актор Петро Крилов.

«Здавалося, все добре: на нас чекає український драматичний серіал з класними акторами. Але є одна проблема: одного з героїв не існує, це діпфейк (методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті). Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який дуже багато років знімався в Україні, однак після вторгнення жодним словом не обмовився про війну. І тепер на своїй сторінці в соцмережі він вітає росіян з днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! Це зробив телеканал СТБ. Після скандалу з серіалом «Кріпосна» канал дуже обережно ставиться до появи росіян у своїх продуктах, – йдеться в дописі.

Каже, що обличчя, яким замінили Дубравіна, взяли у актора Дмитра Саранскова.

centerПрохор Дубравін
 
centerДмитро Сарансков
 

Українські актори ж закликають СТБ не випускати в ефір серіал.

Акторка Анастасія Цимбалару на своїй сторінці в Інстаграм закликала українців не дивитися серіал.

«Закликаю не дивитися серіали з російськими акторами. Навіть якщо на їх пику натягнули маску», – написала акторка.

Ксенія Вертинська теж висловилась, щодо цього приводу. Каже, що телеканалу подобається пробивати дно.

«Каналу СТБ подобається пробивати дно. На пику російського актора накладати обличчя українця, щоб що? Щоб у черговий раз зробити з нас дебілів? Сором», – висловилася акторка Ксенія Вертинська.

Актор Артур Логай  у фейсбуці написав, що від телеканалу СТБ просять офіційного пояснення їхніх дій та видалення даного продукту з усіх українських майданчиків

«Через більше, ніж рік великої війни, канал СТБ вважає, що допустимо пускати в український етер серіал із російським актором, коли країна бореться за виживання із агресором. Ми вважаємо це неприпустимим і рішуче виступаємо проти показу цього серіалу в будь-якому вигляді, на будь-якій платформі, що транслюється в Україні. Від телеканалу СТБ ми просимо офіційного пояснення їхніх дій та видалення даного продукту з усіх українських майданчиків та визнання неприпустимості подібних дій надалі», – написав актор.

Тим часом Прохор Дубравін написав на своїй сторінці в Інстаграм, що дізнався про те, що його залишили в українському серіалі, з соцмереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: