Поділитись:

На Волині кримінальні авторитети провели у виправній колонії «сходку» (фото) оновлено

Четвер, 23 березня 2023, 11:46
На Волині кримінальні авторитети провели у виправній колонії «сходку» (фото) оновлено

На Волині двом кримінальним авторитетам повідомили про підозру в організації та участі у «сходці» у виправній колонії. 

Про це у четвер, 23 березня, повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру в організації та участі у злочинному зібранні (сходці) осіб, які здійснюють злочинний вплив, для координації злочинної діяльності, у тому числі розподілу сфер злочинного впливу, з використанням засобів зв’язку (ч. 1 ст. 255-2 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 13 вересня 2022 року ув'язнений ДУ «Маневицька виправна колонія», який перебуває в статусі «смотрящого» за колонією, запросивши до участі в зібранні в режимі відеоконференції «вора в законі» на прізвисько «Дато Ланчхутський», провів в установі злочинну сходку, на якій вирішувались питання розподілу впливу на злочинну діяльність у місцях несвободи. 

«Смотрящий» у телефонному режимі організував злочинне зібрання за участю лідера злочинного світу та засуджених з певними статусами у кримінальному світі. На сходці «вор в законі» виступив у ролі третейського судді та вирішив конфлікт, який виник між її учасниками. За її результатами прийняли рішення не наділяти певним статусом особу та заборонити їй брати участь у «справах».

21 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області та слідчі слідчого управління обласної поліції заочно повідомили підозру підсанкційному «вору в законі» на прізвисько «Дато Ланчхутський» за участь у злочинному зібранні (сходці) – ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Відомо, що 52-річний уродженець Грузії був «коронований» в Туреччині у 2020 році. Його батько також має найвищий статус у злочинній ієрархії.

На Волині кримінальні авторитети провели у виправній колонії «сходку» (фото) оновлено 

Довідково:
Згідно із санкцією ч. 1 ст. 255-2, організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці), караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів