Поділитись:

Галузь у кризовому становищі: волинські забудовники про роботу в умовах війни (відео)

Четвер, 23 березня 2023, 15:04

Волинські забудовники розповіли про те, як працює сфера будівництва в умовах війни.

Про це говорили під час круглого столу, організованого Громадянським рухом «СВІДОМІ» у середу, 22 березня.

Генеральний директор будівельної компанії ПрАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536» Ігор Чорнуха зауважив, що після повномасштабного вторгнення виникло багато нюансів, з якими доводиться боротись.

«Дефіцит обігових коштів. Не працюють економічні фактори. Попит зараз дуже низький, адже люди вважають це ризикованим, багато виїхало, дорогі кредити, інфляція в країні. Зараз мусимо працювати, щоб зберегти те, що маємо. Ще багато мобілізованих. На моєму підприємстві  60 чоловік забрали на війну. Галузь у кризовому становищі. Найбільше нам допоможе перемога, вона дозволить розвиватися», – розповідає Чорнуха.

Ігор ЧорнухаІгор Чорнуха
 

Андрій Разумовський, генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор», підкреслює, що частину колективу мобілізували. Мова йде не тільки про робітників на будівництві, а й інженерів.

«Перша проблема – частина колективу зараз у ЗСУ. Не тільки робітників, а й частина інженерного складу, що працюють в офісі. Ми сподіваємось, що вони повернуться. Інша проблема – крім будівництва житла, ми будуємо й соціальні проекти. Багато боргують, об’єкти не будуються. Чим більший попит – більше будуватимемо. Я переконаний, що після нашої перемоги буде великий бум на житло», – каже забудовник.

Андрій РазумовськийАндрій Разумовський
 

Депутат Луцької міської ради від Громадянського руху «Свідомі» Тарас Шкітер підкреслив значення будівельної галузі для Луцька і Волині загалом.

«Будівельники дають багато робочих місць, сплачують великі податки. І фактично будують наше місто. Вони дають людям розуміння завтрашнього дня. Від того, як будівельники працюватимуть, залежить майбутнє нашого міста. Пройде 10 років і ці будинки формуватимуть вигляд Луцька», – наголосив депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Круглий стіл на тему «Проблеми та рішення будівельної галузі у Луцьку та на Волині» відбувся у середу, 22 березня. Учасниками були генеральний директор будівельної компанії ПрАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536» Ігор Чорнуха, генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, директор  ТзОВ « ЖК Яровиця» Микола Дуда, директор ТзОВ «ЛУЦЬКТЕХНОБУД» Олег Кугаєвський, а також депутатка Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій. Модерував захід депутат Луцькради Тарас Шкітер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів