Поділитись:

Ліга чемпіонів сьогодні: календар, жеребкування та інші деталі

Середа, 22 березня 2023, 13:55
Ліга чемпіонів сьогодні: календар, жеребкування та інші деталі

Європейський футбольний сезон зараз переживає чи не найгарячіші часи. В національних лігах визначилися основні претенденти на титули, а міжнародні змагання переходять до вирішальних стадій. Ліга чемпіонів сьогодні завершує стадію 1/8 фіналу та очікує жеребкування, яке розподілить чвертьфіналістів на пари.

Через не надто вдалий жереб ЛЧ швидко позбулася одного з фаворитів. Французькому ПСЖ випала німецька «Баварія», яку той не зміг переграти й знову вибув на стадії 1/8 фіналу. Тож заповітна мрія виграти Лігу чемпіонів сьогодні так і лишається для парижан нездійсненною. Доведеться чекати наступного року та пробувати знову. А от мюнхенці, які впевнено здолали сильного конкурента, значно зміцнили свої позиції у списку фаворитів турніру.

Як проходить Ліга чемпіонів: результати попередніх матчів

Оскільки ЛЧ на відміну від інших єврокубків стартує одразу з 1/8 фіналу, ця стадія виявилася доволі розтягненою в часі. Щоб зібрати максимальну аудиторію навколо головного клубного турніру, УЄФА добряче постаралася з розподілом матчів у часі. Навіть шкода, що це довелося робити за рахунок молодших змагань, адже всі ігри кожного туру Ліги Європи та Ліги конференцій проводяться в один день.

Через розтягнутий календар, за яким проводиться Ліга чемпіонів, результати матчів 1/8 фіналу стали відомі не одночасно. Деякі команди забезпечили собі прохід ще 7 та 8 березня. Першими переможцями етапу стали:

  • Бенфіка (пройшла Брюгге);

  • Баварія (ПСЖ);

  • Челсі (Боруссія Д);

  • Мілан (Тоттенгем);

Цим клубам довелося чекати результатів Ліги чемпіонів в парах, матчі яких було призначено на тиждень пізніше. За їх підсумками далі пройшли англійській МанСіті, іспанський Реал та італійські Наполі з Інтером.

Розклад плей-оф Ліги чемпіонів у 2023 році

Календар стадії плей-офф єврокубків сплановано заздалегідь, тож вже давно відомо, коли відбудуться матчі чвертьфіналів, півфіналів та фіналу. За даними Спорт UA, УЄФА обрав такі дати цих ігор:

  • 1/4 — 11, 12, 18 та 19 квітня;

  • 1/2 — 1, 10, 16 та 17 травня;

  • фінал — 10 червня.

Місцем проведення вирішального поєдинку стане турецький Стамбул. Гра відбудеться на стадіоні імені Ататюрка, який прославився на весь світ завдяки видовищному фіналу ЛЧ у 2005 році. Тоді, як свідчать статистичні дані Спорт ЮА, «Мілан» до 54-ї хвилини лідирував 3:0, але у другому таймі «Ліверпуль» зміг відігратися за 6 хвилин. Ще годину команди грали без голів, а в серії пенальті англійський ФК вирвав перемогу. Для українських вболівальників то було подвійне розчарування, адже Андрій Шевченко так і не забив з гри, а серія 11-метрових завершилася саме його невдалим ударом. Тож, лишається сподіватися, що цьогорічний фінал ЛЧ буде не менш захоплюючим, проте не таким болючим для українців.

Автор sport.ua: Сергій Циба

Надрукувати
мітки:
коментарів