Поділитись:

У Луцьку попрощалися із загиблим на війні десантником Артемом Баглайчуком (фото, відео)

Вівторок, 21 березня 2023, 14:29

У Луцьку попрощалися з військовослужбовцем, який віддав своє життя у війні з російськими окупантами: у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали 35-річного Артема Баглайчука.

Прощання відбулося у вівторок, 21 березня, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Лучанин Артем Баглайчук, 18 травня 1988 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 13 грудня 2022 року до складу військової частини на посаду старшого стрільця 1-го аеромобільного взводу 10-ї аеромобільної роти 4-го аеромобільного батальйону.

Загинув 30 січня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Благодатне Донецької області.

«Дорога скорботна родино, ще раз прийміть наші щирі співчуття. Це велике горе для вас і для нас. Ваш Артем належить до тих славних людей, яких ми називаємо захисниками України. На превеликий жаль, на вівтар миру наші захисники кладуть свої життя. Вони йдуть на війну не заради слави, величі, а заради того, щоб захистити свою родину та рідну землю. І за це ми, припадаючи перед ними до землі, станемо навколішки і промовимо: “Герої не вмирають! Вічна вам пам’ять і Царство Небесне», – сказав у скорботній промові протоієрей Микола Нецькар.

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя під звуки дзвонів прощальною ходою пронесли Театральним майданом. Біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Редакція сайту новин Луцька «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів