Поділитись:

Родичі бабусі з Волині, яку рятувала від голоду волонтерка, погрожують дівчині судом

П'ятниця, 17 березня 2023, 20:44

Не так давно Волинь сколихнула новина про те, як волонтерка з Луцька Анастасія Рудик разом з патрульними допомогла бабусі, яка живе в полі поблизу села Кримне. Лучанка розповіла, що тоді баба Ганна не їла три дні, бо хтось вкрав її їжу і навіть двері від грубки.

Проте днями дівчина-волонтерка потрапила у неприємну ситуацію через родичів цієї бабусі, – пише «Таблоїд Волині».

У середу, 15 березня, Анастасія знову завітала до бабусі Ганни з харчами та подарунками. Проте згодом до будинку завітав племінник Ігор, який обіцяв подати на волонтерку в суд за наклеп та брехню і додав, що відвідує стареньку щодня. Настя стверджує, що бабуся його навіть не одразу впізнала.

До слова, понад рік тому цей чоловік, будучи за кордоном, телефонував до лучанки з проханням «оформити хату та опіку за бабою».

Важливо додати, що незадовго до поїздки Анастасія повідомляла, що у баби Ганни зникли телефони та радіо, які їй лишила волонтерка. Зі слів місцевих жителів, які навідувалися до бабусі, виявилося, що їх «позичали» родичі, які перед поїздкою лучанки повернули речі бабусі.

У той день до волонтерки в соцмережах написала обурена підписниця Світлана з погрозами та словами: «Якщо вона голодна, якось все життя жила без вас і не померла. Тільки ви почули, що можна за бабу косонути (отримати, – ред.) бабла, то ви помагаєте». Проте де, як та від кого Анастасія «косить» гроші за бабу Ганну Світлана вирішила не розповідати.

«Був і позитив у цьому шоковому дні. І я цим також хочу поділитися. Це наш захисник, він служить в ЗСУ, зараз поранений. Вони говорили по зв'язку, Ганна навіть співала для нього. Це був дуже класний момент», – розповідає Анастасія.

На відео дуже добре видно, як жила Ганна до того, як про неї дізналися волонтери, тому людям, які здатні адекватно мислити і порівнювати, має бути все зрозуміло.

«Питання грошей дуже чіпляє громаду, особливо родичів, але задумайтесь – чому? Для мене відповідь очевидна, кожна людина судить по собі, тому я впевнена, що і пані Світлана (яка знає краще), і всі інші, які бачать цифри, а не проблеми бабусі, саме так і робили б – «косили б бабло», – зазначила дівчина.

Коли Анастасія познайомилась з Ганною, вона ще не мала благодійного фонду, і донати були значно менші, бо вона не відразу здобула свою репутацію.

«Але я тоді бачила бабусю, якій вкрай потрібна була допомога. Це все, що мене цікавило, а люди відчули мій запал допомогти, попри все, і долучились, підтримали. Тоді ж місцеві і родичі казали: «Ооо наркомани, їздять, поки гроші скидають, а потім знімуть свої відео і думати за бабу не будуть, так і вмре».

Пройшов час, Ганну я не покинула: їздимо, допомагаємо. Тепер – звинувачення: «Та що ви там їздите, раз в місяць і все ради грошей землі і хати». А ще вистачає казати бабі в той час, коли я не приїжджаю: «Настя вас покинула, бо має вже іншу бабу». Це не вкладається в голові! Для довідки, в мене під опікою понад три сотні стареньких», – розповідає волонтерка.

Зі слів дівчини, люди щодня скидають кошти на благодійний фонд, який зареєстрований офіційно, бо це – нормально, бо так працюють фонди і волонтери – на безповоротних пожертвах людей.

«Може, комусь здається, що моя діяльність – це тільки бабця Ганна і всі гроші фонду – то для неї, засмучу вас – ні. Щобільше, вся допомога для Ганни купується переважно з власних коштів, оскільки подарунки для бабусі я не купую по перерахунку з фонду (зазвичай, це ж ринок, супермаркети). Кошти фонду витрачаю на ЗСУ оскільки це питання, вважаю, зараз є пріоритетним для всіх Українців – Перемога! Наразі я працюю повністю на безоплатній основі і без оренди приміщення чи штабу, тобто усі до копійки кошти, які скидають люди, ідуть виключно на добрі справи. Стараюсь звітувати не лише перед податковою, а і перед людьми, аби вони бачили результат їх пожертв і ще більше мотивувались до хороших справ», – каже вона.

А з приводу звинувачень щодо брехні про занедбаність баби чи смерті голови громади, каже Анастасія, – це смішно і не піддається жодним поясненням. А з такими людьми і правда легше було б в суді поспілкуватись, бо в житті вони ніби на різних мовах говоримо.

«А ще люди надихнули створити нову рубрику у моїх мережах, тепер я буду навідуватись в гості до своїх хейтерів, аби ті в очі казали свою думку, думаю, тоді вони будуть менш сміливі, ніж за екраном телефону. На черзі – пані Світлана зі Старовижівського району яка за «касу» готова ходити до баби понад 20 км пішки щодня. А ще пані Люба зі смт Голоби – вона переконана, що я в зговорі з іншими волонтерами які відвідують бабусю, ділимо хату та землю.

До слова, ні хата, ні земля – не оформлені. Особисто мені це геть не цікаво, тому цим займатись не буду. Мені цікаво подивитись в очі людям (вони ж мені в батьки годяться), які поливають брудом мене зараз. Що ви скажете, коли бабусі не стане, а хата залишиться там, де і була? Які тоді звинувачення будуть у мій бік?» – додає дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 грудня 2023
05 жовтня 2023
15:25
06 вересня 2023
15 серпня 2023
14 серпня 2023
19 липня 2023
17 липня 2023
01 липня 2023
22 травня 2023
14 квітня 2023