Поділитись:

Скільки грошей витратять на волинські дороги у 2017

Четвер, 26 січня 2017, 10:03
Скільки грошей витратять на волинські дороги у 2017

На ремонт доріг місцевого та державного значення виділять майже 50 мільйонів гривень.

Про це стало відомо 25 січня під час кущової наради голови обласної державної адміністрації з питань ремонту, обслуговування доріг місцевого та державного значення та реалізації проекту поточного ремонту автомобільної дороги загального користування Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, – пише Волинський інформаційний портал.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що наразі активно розглядають пропозиції для створення реєстру тих доріг, які ремонтуватимуть у 2017 році. Тож, звертаючись до присутніх голів районних держадміністрацій та міст обласного значення, губернатор попросив врахувати дороги державного значення, які можуть претендувати на фінансування з держбюджету, та не вносити їх до реєстру.

"На минулій нараді ми з вами домовлялися, що за січень-лютий маємо завершити розгляд усіх пропозиції з районів та міст, опрацювати їх та направити на розгляд відповідної комісії облради для того, щоб отримати реакцію громадськості і в березні підійти до активної роботи", – сказав Гунчик.

Окрім того, під час наради учасники зустрічі розглянули пропозиції щодо доріг округу №19. Очільник області зауважив, що передусім варто врахувати ті пропозиції, які готові брати участь у співфінансуванні 50/50. Адже гарним прикладом співпраці став ремонт дороги Луцьк-Львів, коли до роботи приєдналися і сільські та районні ради, і соціально-відповідальний бізнес, не покладаючись у всьому на державу.

"Минулого року ситуація з Іваничівським районом виявилася вкрай прикрою. Якщо всі інші райони області пристали на пропозицію співфінансування ремонту доріг, і сьогодні ми маємо 100% виконання плану, то іваничівці виявилися найхитрішими та сказали, що можуть дати лише 5%. І що ми сьогодні маємо? Ремонт доріг тут виконали лише на половину", – розповів Володимир Гунчик.

Розглядаючи запропонований реєстр усіх районів, що входять до виборчого округу №19, губернатор сказав, аби відповідальні керівники районів та міст вимагали гарантійного терміну на виконану роботу до 10 років, адже "ремонт за сотні мільйонів гривень не може мати гарантії лиш на рік".

Зрештою ж, Гунчик висловився з приводу того, аби сесії місцевих рад затвердили бюджети зі співфінансування до сесії обласної ради.

"Тоді вже перед депутатами обласної ради зможемо сміливо казати, що ми готові до спільної роботи", – підсумував Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів