Поділитись:

Які можливості отримає Україна з новими літаками (відео)

Четвер, 16 березня 2023, 21:45
Які можливості отримає Україна з новими літаками (відео)

Найближчими днями Польща передасть Україні перші чотири літаки-винищувачі МіГ-29. Про це повідомив польський президент Анджей Дуда на спільній пресконференції зі своїм чеським колегою Петром Павелом. Це довгоочікувана новина для Києва, адже українська влада просить про літаки практично з початку повномасштабного вторгнення. Окрім того, можливість передачі Україні літаків МіГ-29 розглядає уряд Словаччини і за деяким даним ще декілька європейський країн.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV військовий аналітик Сергій Грабський розповів про можливості які отримає українська армія з більшою кількістю літаків.

Перш за все більша кількість літаків допоможе Україні проводити ширші наступальні дії, адже ми зможемо прикрити більшу кількість військ від ворожих ударів. Якщо ж говорити за літаки, що нам передадуть з Європи то ці літаки модернізовані.

«Ці літаки відповідають або мають відповідати певним стандартам НАТО. І я можу зробити таке припущення, що на цих літаках вже встановлені системи, що дозволяють використовувати більш розширений спектр озброєння. В тому числі, мені дуже хочеться на це сподіватися, ми матимемо можливість застосовувати далекобійні ракети для нанесення ударів в глибину як бойових порядків, так і території противника», – каже він.

Окрім того, Сергій Грабський зазначив, що ці літаки, щонайменше, не гірші від російських літаків, що однозначно і в кількісному і в якісному сенсі покращить нашу ситуацію на полях битв. Також під час ефіру військовий аналітик розповів про перспективу створення українського військового флоту.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів