Поділитись:

Україна зможе виробляти 125-мм танкові снаряди після війни

Четвер, 16 березня 2023, 23:10

Зараз «Укроборонпром» спільно з країною НАТО за межами України виготовляє 125-мм снаряди для танкової гармати.

Про це під час презентації зразка снаряда для танкової гармати повідомила речниця держконцерну «Укроборонпром» Наталія Сад, – пише Суспільне.

«На сьогодні в лавах Сил оборони України є, так би мовити, голод на танкові снаряди. Тому поява цього боєприпаса є знаковою, адже дає можливість нашим військовим вести танкові бої. 125-мм снаряд з’явився у кооперації з країною НАТО. Відповідно, виробничі потужності, які ми використовуємо, знаходяться поза межами держави», – зазначила Наталія Сад.

Вона зазначила, що це вже другий зразок боєприпасів, який Україна виготовляє спільно із західними партнерами.

З міркувань безпеки виробництво снаряда винесено за межі держави, однак у його створенні активну участь беруть українські конструктори, технологи, токарі та ливарники. Це дозволить після завершення війни перенести виготовлення боєприпасу на територію України.

«Найбільш безпечним для співробітників оборонних підприємств є виробництво цього снаряда за межами України, адже їхнє життя та здоров’я є найвищою цінністю. І, відповідно, зменшуються ризики ракетних прильотів. Ми зможемо повністю відтворити виробничий цикл боєприпасу в Україні», – наголосила Наталія Сад.

Основне призначення осколково-фугасних снарядів – ураження відкритої та схованої за легкими укриттями живої сили та військової техніки противника, руйнування його польових оборонних укріплень, а також вирішення інших завдань на полі бою.

9 лютого повідомлялось, що держконцерн «Укроборонпром» та одна з країн Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120-мм. Також було укладено контракт з Міністерством оборони на постачання цих засобів ураження Збройним силам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів