Поділитись:

20 кораблів і допоміжний флот: у Чорному морі фіксують нетипову активність росіян

Четвер, 16 березня 2023, 09:34
20 кораблів і допоміжний флот: у Чорному морі фіксують нетипову активність росіян

фото ілюстративне

Українські оборонці фіксують у Чорному морі нетипову активність росіян – ворог вивів 20 кораблів і дуже багато одиниць допоміжного флоту.

Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі марафону новин 16 березня, – повідомляє Українська правда.

«Ми ретельно спостерігаємо за корабельним угруповання у Чорному морі і за діями ворога. Зафіксована нетипова активність і кількість корабельного угруповання. Наразі в Чорному морі перебуває 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії, один з них підводний – 28 ракет, по максимуму, якщо говорити, можуть бути споряджені для запуску», – зазначила Наталія Гуменюк.

Також, з її слів, у морі зафіксовано багато одиниць допоміжного флоту.

Усі кораблі розосереджені, тож можливо, росіяни таки хочуть знайти уламки американського безпілотника, про що вони говорили раніше.

Гуменюк зазначила, що окупанти намагаються «максимально покривати театр морських дій в Чорному морі і намагаються приховувати свої дії» від українських захисників, але ретельне спостереження за ними дає свої результати – оборонці бачать і розуміють ворожі кроки наперед.  

Нагадаємо: військово-повітряні сили США 14 березня виступили із заявою, у якій повідомили, що російський винищувач Су-27 під час перехоплення пошкодив над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper, внаслідок чого безпілотник довелося затопити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів